selim güneş

Borçka doğumlu. İstanbul’da yaşıyor.
Elektrik Mühendisliği ve İşletme eğitimi aldı.

1989 yılından itibaren fotoğraf çekiyor.
2008 yılında İstanbul Lodoslar Kenti isimli albümü yayımlandı.
2 kişisel, 8 karma fotoğraf sergisi ve 6 gösterisi var.
Fotoğrafları İstanbul Modern Müzesi ve İstanbul Fotoğraf Müzesine kabul edildi.

2010 yılında yönetmenliğini yaptığı “Kar Beyaz” filmi ile ulusal ve uluslararası
festivallerde 8 ödülü var.
2017 yılında ikinci filmi Düş Kırgınları’nı çekti.

Filmografi
Düş Kırgınları, 2017
Kar Beyaz, 2010

Kitap
İstanbul Lodoslar Kenti, 2008, Fotoğraf Albümü

Kişisel Sergiler
İstanbul Lodoslar Kenti, 2010, Bursa
İstanbul İstanbul, 1998, İstanbul

Karma Sergiler
İnsan İnsanı Çeker, 2016, İstanbul
İstanbul Modern, 2013, Bahreyn
Dünden Sonra, 2012, İstanbul
Fotoğrafımızda Bugün, 2011, İstanbul
Berlin İstanbul, 2005, Berlin
Bu Şehir İstanbul, 2003, Washington
Enine Boyuna İstanbul, 2000, İstanbul
İstanbul, Farklı Bakışlar, 1999, Paris

Gösteriler
John Lennon, 2002
Güvercinler Çocuklar, 2000
Uçmak, 1998
Yolculuk, 1995
Sevgi Üzerine Bir Gösteri, 1993
Benim İstanbul’um, 1991